Tv dag

Jag ligger/halvsitter här i sängen och är sjukt uttråkad. Jag har kollat på repriser på mtv hela dagen. Jag vet att jag skrev igår att jag skulle berätta om matchen jag var på igår men jag är bara inte på det humöret för den upplevelsen förtjänar ett lite mer positivt humör från min sida. Så klockan är alltså 3:40pm här och jag har spenderat hela min dag i sängen förutom två gånger á 15 min jag varit nere i köket. Men jag ska snart hitta på nått med Jenny. Jag hoppas att vi åker iväg nånstans. Men jag vet inte. Just nu skulle jag bara vilja sova. Man blir verkligen trött av att bara ligga i sängen en hel dag! Märkligt men sånt är livet. Jag är ledig imorgon med eftersom det är Martin Luther Kings day, en amerikansk helgdag så jag ska försöka att faktiskt göra något då! Och om jag känner mig lite piggare så kan jag berätta lite om vad dagen handlar om och vad man firar. Nu ska jag kolla lite på E! sen ska jag byta till nått mer passande än gamla mysbyxor. Så jag hoppas att humöret är bättre nästa gång jag skriver! Hoppas ni där hemma har haft en härlig söndag!

xoxo A

!!!

Jag är bara så sjukt peppad! Längtar verkligen till ikväll och the Knicks game i Madison square garden! Wohoo! Jag är egentligen ingen basketmänniska men det ska bara bli så härligt att vara där och få uppleva hela atmosfären! Jag och Kajsa börjar kvällen redan vid 4 med att laga middag och festa loss lite! Det enda är att det är typ -17 i NYC så vi kommer i princip frysa ihjäl på vägen men då är det bra om man har lite alkohol i kroppen! Det känns liksom inte lika kallt då! Haha! Men nu ska jag hoppa in i duschen! Jag återkommer imorgon med en uppdatering om hur matchen var!
Ha en härlig lördagkväll people!

xoxo A

Peppad!

Jag skrev det här inlägget idag på eftermiddagen vid 2 men internet har krånglat som vanligt så jag kunde inte lägga upp det förens nu...

Jag kom precis hem. Så nu sitter jag och käkar lite marabou mjölkchoklad mmm. Thank god for ikea! I alla fall, jag och Kajsa har vart och hämtat upp våra biljetter till basketmatchen mellan New York Knicks och Philadelphia 76ers imorgon på Madison Square Garden!!! Så jäkla peppad! Hihi va kul vi ska ha och vi betalade bara lite drygt 100 spänn! Och innan matchen ska vi laga middag och dricka lite gott sen ska vi försöka hinna med att köpa Knickströjor och varsin "jättehand" hihi. Det tog ett tag att hitta till stället där vi skulle hämta biljetterna men vi kom fram till slut. Jag börjar bli lite mer säker på att köra här nu, jag kommer vara en trafikfara när jag kommer hem. Och så var vi tvungna att tanka också, jag har vart tvungen att tanka två gånger på två dagar, helt otroligt men jag får pengar av min hostfamily som tur är.  Men det konstiga är att här i New Jersey så får man inte tanka själ utan man sitter kvar i bilen, vevar ner rutan och säger vad man vill ha så är det en person som tankar åt en medans man kan sitta inne i den varma bilen och chilla! Det är inte tillåtet att tanka själv, märkligt…

Och jag förlorade en dollar imorse… Jag hade nämligen slagit vad med B att han inte skulle klara av att vara nere i köket och klar för skolan till 7:30 men det var han, helt otroligt! Och vi var till och med i tid till skolbussen! Jag hoppas de kan vara så här tidiga hela tiden. Man kan juh alltid drömma!

Nu ska jag gå ut med hunden men jag skriver imorn och berättar hur matchen var, eller på söndag om det blir sent ;) Ha en härlig helg!

Xoxo A


Fin men kall dag

Okej inte lika kallt som ni haft hemma i Sverige men kallt för att vara här och tydligen ska det bli dubbelt så kallt i helgen. Det är -10 grader C idag föresten. Jag har fortfarande pyjamas på mig även fast klockan är halv 12. Jag gick nämligen och la mig igen efter att jag vart med barnen till skolbussen. Städarna va här i morse så det var rent och nybäddat i min säng, mysigt.
Jag sitter och väntar på att Kajsa ska höra av sig, oj nu fick jag ett sms haha. Det var Kajsa så nu måste jag sluta. Vi ska på en liten shoppingtur men jag ska inte köpa nått den här gången! Bara om jag hittar träningsbyxor eller hoodies!
Det blev ett kort och inte särskilt intressant inlägg men vad vet jag. Skriver kanske när jag kommer tillbaka, men jag lovar inget!
Ha en härlig dag!

xoxo A

Resplaner

Jag sitter här och kollar bussar till Washington, skulle va så jäkla kul att åka dit och kolla när Detroit Redwings spelar mot Washington Capitals. Då får man juh se en hockeymatch och sitesing i huvudstaden på en och samma gång! Jag hoppas bara att någon vill följa med mig. Jag ville först åka och kolla när New York Rangers spelar men det känns roligare att kolla på en Detroitmatch eftersom det är så många svenskar som spelar där ;) Jag ska ringa Kajsa snart och se om hon vill hänga på.
Jag kände att jag ville skriva lite nu när internet helt plötsligt har börjat funka. Jag tror dock att det är tillfälligt men bäst att passa på! Jag och Kajsa var en sväng till the city igår och gick runt. Vi gick verkligen mycket och det var svinkallt så båda var stla som glasspinnar när vi kom till the apple store och jag köpte min ipod! Äntligen! En nano som är rosametallic, så jäkla cool! Och anledningen till att vi gck omkring så mycket i  kylan föresten var att vi skulle kolla in "the palace", ni som kollar på Gossip girl vet vad jag menar. Kajsa hade skrivit ner en adress som vi trodde var rätt men nej det är juh klart det var fel. Efter att ha gått i ca. 45min kom vi fram men det var minsann inget hotell där inte men en stor borg låg där iställe. Mycket märkligt, jag blir inte klok på stan och jag slutar heller aldrig att fascineras! Så underbart! Den bara låg där, stor och utan ett endaste fönster och inga skyltar om vad det var. Vi gick i alla fall därifrån utan att vara det minsta klokare på vad en stor borg gjorde mitt inne i stan. Och tog bussen hem.
Det har föresten kommit snö igen. Hela lördagen varnades det för snöstorm men det kanske kom ca. 5-10cm på hela dagen. Jag var med 3 kompisar på ett köpcentrum så jag brydde mig inte så mycket. Shoppad en hel del som vanligt. Hihi, två par sneakers, en kjol och strumpbyxor blev det den här gången. Jag har räknat ut att jag redan har köpt 5 par skor! Amasing! Men jag behövde faktiskt lite nya skor och det är bara så kul eftersom de har små storlekar här men ändå coola skor! Så jag har köpt ett par högklackade platåskor, uggboots, träningsgympaskor (som jag ska böja använda så fort jag får mitt gymkort), två par sneakers. Men jag ska försöka hålla mig undan från skoaffärerna hädan efter. Och jag behöver inte direkt mer kläder heller, bara lite hoodtröjor och mysbyxor och nåra fler byxor att träna i. Okej that's it!
Jag kom på att jag har glömt att berätta att jag ska börja läsa konsthistoria! haha får se hur det går eftersom jag inte kan ett dugg om det och alla (förutom Kajsa som också ska läsa det och våra värdföräldrar) tycker jag är konstig som valt det! Jag berätta en annan gång om hur det gick till när vi skulle registrera oss och allt vad det innebär.
Hoppsann det här inlägget börjar bli lite långt. Hoppas ni orkar läsa! Jag ska ta en paus nu men jag ska nog fortsätta lite senare med min berättelse om vad jag har haft för mig efter nyår!

Puss från A

Mitt liv efter jul, del 1

Länge sen sist… Jag har haft väldigt mycket annat för mig de senaste två veckorna och helt ärligt inte haft någon större lust att skriva heller! Jag borde ha någon med en filmkamera med mig hela dagarna, det skulle vara så mycket enklare, då kunde ni juh se allt jag är med om och det vore lättare att förklara saker också… Drömma kan man juh alltid göra ;) men tillbaka till verkligheten. Så vad har hänt?!

Vi kan juh börja med nyårsafton som blev en total katastrof! Jag vill egentligen bara glömma den kvällen/natten men jag kan berätta lite kort vad som hände: Jag och Kajsa (en annan svensk aupair här i Montclair) hade planerat stort inför tolvslaget. Vi köpte partyhattar, alkohol och planerade outfits. Våran plan var att stå på Times Square, vi tänkte åka in tidigt för att få toppen platser nära den stora nyårsbollen. Allt kändes toppen och jag såg verkligen fram emot att stå där mitt bland 1 miljon andra människor precis som jag längtat efter i flera år! Men nej, det är klart att det inte blir som man planerat. Kajsa messa mig runt tolv (på dagen) på nyårsafton och skrev att hon vaknat med halsont, jätteförkyld och världens huvudvärk. Där sket sig den planen. Men jag ville så gärna in till NY så jag hängde på min hostfamily’s gamla aupair och hennes två kompisar till nån nyöppning på nån klubb. Jag kände inte dem alls men men… Vi festade lite på bussen och jag började se ljust på framtiden igen! Det kändes lite trist att biljetterna kostade $100 men det var öppen bar hela natten och gratis inträde till en efterfest, vilket gjorde att det ändå kändes okej. Vi firade det europeiska tolvslaget i Lincoln tunneln (på bussen) och strax efter det var vi framme men klockan var bara runt 7 så vi tog två öl på två olika barer sen vid 9 gick vi till klubben och började festa där. Men usch vilka äckliga drinkar! Det smakade bara sprit, och inte nån bra sprit! Jag drack två drinkar och dansa som en galning, jag hade faktiskt riktigt roligt! Jag ska lägga upp bilder på Facebook! Men sen kände jag att jag behövde lite luft så jag gick ut ett tag… Det är här det dåliga börjar. Jag kände verkligen att det blev för mycket så jag gick tillbaka in för att leta reda på mina ”vänner” men så klart så hitta jag dom inte och jag fick lite smått panik eftersom jag mådde dåligt och helst ville stå utomhus så jag gick ut igen och allt bara snurrade. Det kom en polis som följde med mig in gen och vi leta reda på mina ”vänner”, vad snäll han var! Sen sa jag att jag ville åka hem och familjens gamla aupair mådde också dåligt så vi skulle åka tillsammans. Jag hade redan hämtat ut min jacka så jag ställde mig vid dörren och väntade. Från ingenstans kommer en ful, äcklig kille/man fram och kysser mig på munnen! Och det var liksom inte bara en puss heller. Jag blev asförbannad  och en aning rädd så jag knuffa bort honom och gick ut för att vänta istället (jag ringde min hostfamily ett antal gånger medans jag vänta eftersom min hostdad hade sagt att det bara var att ringa ifall något hände). Tillslut kom i alla fall den gamla aupairen ut men helt plötsligt skulle hon vara kvar så jag satte mig i en taxi och jag fick låna pengar av henne sen bar det av hem. Min hostmum, gullig som hon är mötte mig vid taxin och följde mig till huset, hon gav mig en flaska vatten och jag gick direkt och la mig! Min värsta nyårsafton någonsin! Jag missade till och med tolvslaget… Okej det blev ingen kort berättelse men ni behöver juh inte läsa om ni inte känner för det!

Nog om den hemska kvällen. Föresten min hostfamily betalade taxin som gick på $85. De är verkligen underbara! Jag är oerhört tacksam att jag har hamnat hos en sån toppen familj!

Jag skriver snart mer om vad jag har haft för mig sedan jul! Jag lovar!

Puss från A


RSS 2.0