Sjuka barn...

B är hemma och är sjuk idag också... Han har vart hemma hela veckan nu och innan det var J sjuk två veckor i sträck samt lite dagar hit och dit. Samanlagt har jag nog inte haft tid med så mycket annat än att vara hemma på 1,5 månader. Jag börjar bli lite trött faktiskt. Jag tycker så synd om B för han bara hostar och hostar och han ville verkligen gå till skolan i morse medans J är "låtsassjuk" lite då och då. Det låter kanske dumt med "låtsassjuk" men om man kan springa runt som vanligt så är man inte sjuk. I alla fall, nu har jag klagat klart! Jag försöker skriva lite vykort också men jag har ingen inspiration, jag är nog för trött för det. Men jag ska försöka. Jag har snart vart här i tre månader utan att skicka ett enda vykort så jag känner att det kanske är dags nu.
Det är väldigt märkligt väder här idag. Sitter man inne och tittar ut så kan man tro att det är värsta kallt, ser ut som om det blåser storm och det är väldans mörkt på himlen men när jag hämtade posten för en timme sedan var det riktigt varmt och skönt ute så jag kollade termometern och det är 17 C varmt ute!!!? Varför kan inte denna värmen komma imorn när jag är ledig och kan åka in till the city? För imorgon ska det nämligen bli nollgradigt. Så typiskt.
Skrev jag någon gång att jag höll på med ett 2000 bitars pussel? Hur som helst så är jag klar med det i alla fall men det fattas en bit... Jag känner mig riktigt stolt! Och det var riktigt bra avkoppling, ett tips till er som har svårt att koppla av!
Nu ska jag återgå till mina vykort och kolla till B.

xoxo A

Oscarsgalan och träningsvärk

Jag kollade Oscarsgalan igår, jäkla bra var den och det bästa av allt var att jag inte behövde gå upp mitt i natten för att se den! Eftersom jag befinner mig i USA så började själva galan 8:30 pm men innan det var det lite intervjuer och röda mattan grejer också. Jag hade förväntat mig att det skulle bli lite långtråkigt men de hade riktigt bra underhållning! Tummen upp! Och det bästa var att Kate Winslet äntligen fick en oscar för bästa kvinnliga roll! :) Det förtjänar hon verkligen! Om jag är kvar här nästa år när galan är så ska jag försöka ta mig till LA, tänk att stå där utanför och se alla super snyggt klädda kändisar glida fram på röda mattan. En dröm...
Jag var och tränade igår också, testade Cardio kickbox, det var helt okej men jag hade förväntat mig att vi skulle slå mot varann med boxningshandskar och sånna där kuddar (vet inte vad de heter) men det var mer som ett Bodycombat pass, satans bra träning för jag har träningsvärk lite här och var i kroppen i dag men jag vet inte om jag tyckte passet var så kul och jag blir så trött på att de ska köra gammal musik. Man blir liksom inte peppad på samma sätt. Typ replay dance mania 1, jag gillade verkligen den skivan för lite drygt 5 år sen och då var det inte riktigt så att jag tränade till musiken ( mer FESTADE) haha. Men jag gillade Boot camp som de har på onsdagar, superbra tränare och riktigt tufft, precis som jag vill ha det så att jag inte ledsnar så fort som jag brukar...
Jag har prov i konsthistorian imorgon också... Jag har verkligen ingen lust att plugga... Jag kan juh alltid hoppas att det går lika bra som sist utan att jag behöver anstränga mig men det är nog en dum idé att förlita sig på det! Men jag och Kajsa var faktiskt in till "The Met" (Metropolitan museum of art) i NYC i lördags och kollade in den egyptiska avdelningen (det är egypten vi har prov på), det var riktigt intressant och se alla dessa gamla statyer och grejer. Känns som att det är lättare att komma ihåg när man har sett det i verkligheten! Innan vi gick till the Met var vi förbi Sephora (typ som kicks fast 1000 ggr bättre) och jag inhandlade en hel del nya grejer haha. Jag älskar verkligen den affären, jag kan gå där i timmar och de har så mycket kul, lyckas alltid få med mig en liten ögonskugga eller något annat roligt som jag egentligen inte behöver. Men jag behövde faktiskt en ny foundation den här gången men jag fick med mig två penslar, ett nagellack och en ögonskugga också... Sen gick vi förbi the M&M store också, jag och Kajsa trodde vi hade kommit till himmelriket. Vi älskar nämligen M&M's (de med mjölkchoklad) och där har de tre våningar med alla grejer man kan tänka sig och lite till, underbart! Sen kan man förstås göra sin egen M&M påse, man kunde välja mellan 20-30 olika färger! Vi fick med oss en påse godis och fyra kortlekar haha, de hade 4 för $10... Det var superfint väder ute och jag hade gärna stannat hela kvällen men jag var tvungen att åka hem redan med 4:30 pm bussen :'( för ja var tvungen att jobba hela kvällen. Mina värdföräldrar hade middag här hemma och barnen fick inte vara med så vi fick kasta i oss lite pizza innan gästerna kom och sen satt vi på mitt rum och kollade MIB och sen hade B&J en kompis över som hade med sig en laserpekar så vi hade en liten ljusshow i mitt rum haha. De tyckte det var kul at vara i mitt rum eftersom jag har en massa glittriga saker. Jag trodde att kvällen skulle kännas väldans lång men det gick bra och det är tur att barnen är lättroade. De är nämligen helt facsinerade över min blinkande isbit som jag fick i en drink på finlandsbåten haha. Gullungar. Jag däckade på en gång när jag slutade vid midnatt...
Oj vilken blandning det blir här och ett väldans långt inlägg men men jag har lust att skriva idag, vilket inte händer allt för ofta... Jag borde skämmas så sällan jag skriver men men... Jag hade lite skypedates igår också. Det var skönt att få prata med pappa, eftersom jag inte har pratat med honom på två veckor (förutom en kort stund i fredags). Sen så var storebrorsan inloggad också så då hann jag ta ett snack med honom också, sen prata jag lite med Malin men det vill inte riktigt funka när vi ska prata men vi kunde chatta lite i alla fall. Och idag har jag pratat med lillebrorsan som var och hälsade på hos pappa. Jag kände att jag behövde prata av mig lite och höra om hur allt är där hemma, komma bort lite ifrån min egen vardag. Jag hoppas att ni kan komma och hälsa på snart!
Jag och Kajsa var och kollade på Confessions of a shopaholic i fredags också, superhärlig film. Jag skratta så jag grät men samtidigt så var den lite sorglig eftersom många har riktiga problem med att shoppa för mycket... Jag kände mig lagom munter när jag gick därifrån med en ny väska och ett par nya skor som jag hade inhandlat på forever 21 innan filmen haha... Men som tur är köper jag i alla fall inte dyra märkes grejer och jag har inte något kreditkort! Så när den kommer till Sverige, gå och se den!
Ja det var nog allt jag har haft för mig sen sist... Jag vet att jag inte har skrivit om DC än men det kommer... Jag hade tänkt att skriva det nu men jag vet inte om jag hinner för jag måste hämta T i skolan snart... Hur som helst så får ni ha det toppen till nästa gång!

xoxo A
 


...

Jag är bara så irriterad... eller jag är glad att internet funkar superbra idag men det är fel dag för det. Varför kan det inte funka när jag har lust att skriva, när jag är på bra humör och vill berätta om allt och ingenting. Jag vill så gärna berätta om resan till DC men det känns bara inte rätt när jag är på så dåligt humör... Jag är ledsen men det får vänta! Jag köpte föresten en locktång idag, från TIGI för $17 (=150-160kr) bra va?! Ett riktigt kap! Jag älskar verkligen alla härliga, billiga affärer de har här! Hur bra som helst! Det enda jag saknar är Gina Tricot men jag har juh Forever 21 här istället! Jag och Kajsa hade planerat en shoppingdag och en imorgon för den delen också men Josie är juh förstås sjuk igen... Jag tycker verkligen synd om henne men jag orkar bara inte just nu! Jag vill bara ha lite tid för mig själv... Å så måste jag jobba på lördagkväll också... Jaja det är väl bara att stå ut... Jag ska kolla lite på tv, (grey's anatomy börjar om 40min) nu och sen krypa ner i sängen. Hoppas ni har det bra där hemma!

xoxo A

Det är mycket nu...

Jag kom hem från en härlig weekend i Washington DC igår kväll och imorgon ska jag åka skidor med familjen! Shit vad det är mycket nu och jag som är helt slut! Jag skulle behöva några dagar att bara vila men men det blir säkert kul! Och jag fick 88 av 100 poäng = B (1 poäng ifrån B+) på mitt första Art history prov. Riktigt nöjd är jag med tanke på att jag inte hade pluggat över huvud taget! Kan juh bara hoppas att det går lika bra nästa gång, vilket är på tisdag.. Aaa tiden går så fort! Jag ska strax krypa i säng så det blir inte så mycket skrivet nu. Jag ska berätta om DC snart haha så kul jag och Kajsa hade det... Jaja mer om det sen, måste sova nu så jag inte deckar i backen! Vilken syn hihi! Sov gott people!

xoxo A

He's just not that into you

Ja äntligen har jag fått sett den härliga filmen! Men jag antar att det dröjer ett tag till innan den når Sverige. Superkul och gullig är den i alla fall, värd att se!
Jag har hunnit med en hel del den här helgen och härligt vårväder har det vart också! Me like! Fredag skulle jag och Kajsa kolla på He's just not that into you men det var slutsålt överallt haha. Lördagen spenderade jag i min älsklingsstad NYC! och idag har jag som sagt kollat på bio, shoppat lite, ätit världens godaste cheesecake och dessutom har jag sett att jag har en alldeles egen stad haha coolt, Angelica, NY. Måste juh åka dit någon gång. Just nu sitter jag och kollar på Grammy Awards men ska alldeles strax göra mig redo för sängen. Imorgon blir det gymmet woho! Och sedan plugg, har jag en stund över ska jag berätta lite mer detaljerat om helgen!
Sweet dreams darlings!
Jag kom på att jag åker till Washington DC nästa helg, kul att se något annat!

xoxo A

Solig vinterdag

Jag kom nyss upp på mitt rum... Jag har vart med B till skolbussen och innan det var vi till tandhygienisten. Det är en väldigt härlig dag idag. Det är vitt överallt, sån där fin pulversnö och stor sol med blå himmel! Allt blir så mycket finare när det ligger ett vitt täcke över och solen gör att allt gnistrar så vackert! Då blir jag glad! Jag tycker synd om J hon är fortfarande sjuk och måste stanna hemma, vilket betyder att jag också måste göra det. Men mamman är hemma idag så jag ska kolla om jag kan åka iväg en stund. Kajsa och jag har nämligen planer på att åka en sväng till Walmart haha. Min värdmamma tycker det är en skitaffär men det är juh typiskt amerikanskt så vi måste juh se hur det ser ut! Jag ska troligtvis med Jenny och kolla på The unborn ikväll också, hoppas att den är lika läskig som den verkar på trailern! Nu ska jag snygga till mig liten men jag kanske skriver en rad eller två ikväll.

Ha en härlig dag!

xoxo A

Groundhog day 2

PS. Jag hittade det här på wikipedia...

Groundhog Day (Murmeldjursdagen) är en festlighet som firas i flera orter i USA och Kanada.

Varje år den 2 februari bedöms hur länge vintern kommer att vara. Därför drivs ett skogsmurmeldjur (en: groundhog) ur sitt bo. Om djuret ser sin skugga, förutsatt att det är klart och ljust väder, pågår vintern i ytterligare 6 veckor.

I andra delar av världen blev evenemanget känt genom filmen Måndag hela veckan (originaltitel: Groundhog Day) från 1993 med Bill Murray och Andie MacDowell i huvudrollerna.


Groundhog day

Jag glömde berätta att det är groundhog day idag. Familjen berätta att det är något som indianerna hade för att veta hur lång tid det var kvar av vintern. Så den 2 feb varje år så kommer den lilla groundhogen fram ur sitt hål i marken och om han ser sin egen skugga kommer det vara vinter i 6 veckor till, om han inte ser den så kommer vintern bara att vara i 4  veckor till. Jag vet inte riktigt vad en groundhog är men familjen förklarade att det är som en råtta typ. De har bara så himla märkliga dagar de firar här haha! Det finns till och med en film som handlar om den här dagen. Familjen kollade på den i söndagskväll när jag kom hem så jag såg faktiskt slutet. Det är bara så gulligt.

Jag har börjat gilla Doctor who nu också. Barnen har ått mig fast. De kollar på serien så fort de får och nu när J har vart hemma och varit sjuk har det blivit väldigt mycket Doctor who och jag gillar det så jag har bestämt mig för att kolla från början. Familjen har alla de nya säsongerna så det blir nog en hel helg!

Jag har kommit en bit på vägen med pusslet också, eller jag har fått ihop ramen och lite andra grejer haha. Men föräldrarna tycker det är super att jag har fått upp barnens intresse för pussel, vilket de tydligen har försökt med mer eller mindre sen de föddes :) Kul! Så nu måste jag juh klara av det där jäkla stora pusslet, shit vilken press jag fick på mig helt plötsligt!

Vad rädd jag blev. Det är något fel på min dörr, den bara öppnar sig av sig självt helt plötsligt. Första gången det hände var mitt i natten och jag trodde helt ärligt att det spökade! Men jag har kommit på att den öppnare sig när någon går i trappan för det är ett gammalt hus och jag tror det är förstor springa mellan dörren och karmen... Låter som om jag är någon jäkla snickare nu men lite händig och påhittig är jag allt. Jag har börjat ställa skor framför dörren så den inte åker upp helt mitt i natten. Smart va?! Men nu när jag började fundera på spöken så har jag lyckats skrämma upp mig själv... Var det ett spöke som gick i trappan då första gången, för jag hörde aldrig någon gå omkring... Jag får komma med en uppdatering om spökandet för nu måste jag göra mig iordning för sängen!

Godnatt på er gullisar eller mer godmorgon där hemma i Sverige!

xoxo A

Det funkar!

Mitt internet funkar på riktigt! Jag är så lycklig! Det är verkligen skitkonstigt, så fort det är fint väder så funkar det superbra! Men det är juh då man vill vara ute! Det är så trist att ingen är ute på skype nu när allt funkar så bra och jag inte har nått att göra... Jag får väl fortsätta sippa på min cola och hoppas att något roligt händer.

xoxo A

Bättre sent än aldrig

Jag vet att det var sjukt länge sen jag skrev något men jag har liksom inte haft någon större lust och mycket beror på att wifi-t i huset inte funkar som det ska så internet kopplar ur hela tiden när jag använder min dator. Men jag ska verkligen försöka bli bättre, jag kan lova minst en gång i veckan i alla fall! Okej?

Så vad har hänt sen sist?! Det var alltså 2 veckor sedan jag skrev sist. Shit vad tiden går fort! Troligtvis kommer inte händelserna komma i datumordning och detta kommer nog bli ett väldigt långt inlägg men jag hoppas att ni orkar läsa, annars kan ni juh ta lite i taget! So here we go!

Just nu sitter jag på mitt rum och kollar ut på det fina vädret men jag kan inte gå ut för J är sjuk, hon har något märkligt magsjukevirus som tydligen kan sitta i upp till 2 veckor. Jag är ganska irriterad över det för tillfället eftersom jag och Kajsa hade planerat en massa roliga små roadtrips vi skulle göra den här och förra veckan men nej… Och just nu när det äntligen har blivit varmare ute, ca +6 °C. Men det är juh mitt jobb nu att ta hand om barnen så jag kan inte direkt klaga, det enda var att jag missade min konsthistoria lektion förra torsdagen. Vi har prov imorgon så det hade varit bra att vara där men men vi kan juh hoppas att det går bra ändå! Jag har kollat väldigt mycket bio den senaste tiden, nämligen 8 filmer sen jag kom hit (The day the earth stood still, Twilight, Tale of Desperaux, Bridewars, Revolutonary road, Curios case of Benjamin Button, My bloody Valentines day 3D, The westler) japp det var nog alla. De fyra sista såg jag förra veckan haha. Det har blivit en del shopping också, lite nya skivor, en väska, två tröjor, träningskläder (som jag hoppas jag snart får använda när jag någon gång får mitt gymkort!). Vi var på Target, jag och Kajsa här om dagen haha, vi har blivit riktigt amerikanska redan. För er som inte vet så är target en ganska billig, typiskt amerikansk affär där man kan hitta allt och då menar jag ALLT! Vi shoppade loss som bara den och innan vi kom dit så hade vi förstås hunnit köra vilse lite här och var, vilket vi alltid lyckas med haha. På tal om det så tänkte vi ta en direktväg (eller vi trodde det var det i alla fall) från skolan till the Garden state mall (köpcentrum) i tisdags men det är juh klart vi åkte vilse och nästan hamnade i Newark, vilket inte är bra. Men vi lyckades ta oss tillbaka och till mallet men det gick en massa tid till spillo. Det verkar bara va när vi två är ute och far som vi åker vilse, eller så berättar inte de andra aupairerna om det. Jag tror på det senare alternativet, för min självkänslas skull! Jag har hunnit med en tripp till NYC under de här veckorna också. Vi började dagen tidigt med en tur till Harlem (jag, Kajsa och två andra svenska tjejer, Jonna och Maria) för att kolla på gospel. Maria hade läst i en reseguide att det skulle vara bra så vi tog subwayen dit och det var verkligen svinkallt! Vi fick stå i kö i nästan 45 min innan vi fick komma in. Jag säger bara, hemskt! Och hela tiden hade vi ett gäng franska gamla tanter framför oss som verkligen glodde och pratade om allt vi gjorde och vad vi hade på oss. Sen när vi kom in blev vi utplacerade bland de vanliga medlemmarna i kyrkan och de hälsade oss välkomna (welcome sister fick vi höra ett antal gånger). Det var inte överdrivet mycket gospel men det var intressant att se, det var en baptistkyrka så vi fick se dop också. De hade som en gång som var fylld med vatten och där stod två präster som tog emot de som skulle döpas, de sa några meningar sen typ kasta de dem bakåt i vattnet och sen var det nästas tur. Alla vi svenskar höll på att få en chock första gången. Efter det tog vi en taxi ner till Times square för vi skulle kolla på musikal på Broadway med Aupair in America. Mitt och Kajsas cluster såg Mamma Mia. Superbra verkligen! Om ni åker till NYC måste ni kolla på den, så härligt med musiken och allt! Efter det bestämde Kajsa och jag oss för att stanna kvar och kolla på bio (The wrestler). Men bion började inte fören senare så vi passade på att gå till ”the palace” som vi inte hittade sist men den här gången hade vi rätt adress. Så märkligt att kunna stå där när man sett det så många gånger på tv. Skulle gärna bo på det hotellet några nätter. Det var väldigt kallt så bestämde oss för att åka till bion och sen var det inte så mycket mer som hände den kvällen. Vi har vart och tagit kort på istapparna som hänger ner från ett berg efter vägen också, värsta fint. Vi åker runt och tar kort på de mest konstiga saker haha men kul är det. Vi har en photoshop här som heter Photo Cullen! Haha ni som gillar Twilight fattar. Om jag inte redan har berättat det så har jag läst ut alla twilight böckerna för typ en månad sen. Längtar nu till nästa film kommer! Nog om det, jag var till Princeton igår. Tänk om man kunde få plugga där! Helt underbar skola! Och det var jätte härligt väder också, supermysigt att gå runt och drömma sig bort! Jag åkte dit med Kajsa, Jenny och Catharina. Kul med en liten roadtrip och se något annat! Jag köpte mig en orange Princetonhoodie också. Sen på kvällen så käka vi på the office här i Montclair och kollade på ungefär halva superbowl (amerikansk fotboll) men det var ganska långtråkigt faktiskt.  Jag och Kajsa åkte för att handla på Costco en dag också, det är en affär med typ bara storpack. Vi hittade en massa roliga saker men när vi skulle betala så var man tvungen att ha något slags medlemskort som kostade 500 spänn att skaffa så vi åkte därifrån utan våra grejer och lagom irriterade. Vi åkte istället till Chili’s och käkade, vårat favorit matställe, de har världens godast bacon cheeseburgare haha! Så american.

Jag kan faktiskt inte komma på så mycket mer som har hänt just nu men om det är så att jag kommer på nått så gör jag en uppdatering. Jag ska gå och kolla till J nu och kanske lägga lite pussel. Helt plötsligt en dag förra veckan så stod det ett pussel som var börjat på på matbordet och jag kunde juh förstås inte hålla mig så efter två dagar var jag klar (jag satt kanske 1-2 timmar per dag) och familjen tyckte det var helt otroligt att jag kunde fixa det så snabbt, de hade nämligen hållit på till och från i ett år! När jag var klar så tog B fram ett pussel med 2000 bitar, det förra var 500 så nu har jag lite att göra haha.

Ha det toppen till nästa gång! Jag saknar er där hemma!

Xoxo A


RSS 2.0